Granitne stopnice - Kamnosešvo Šergan , podjetje za predelavo kamna


Hiša BERNICA


 


Osebna izkaznica
 
 
 
 
Ime podjetje:
Kamnoseštvo Šergan, podjetje za predelavo kamna, d.o.o.

Skrajšano ime:
Kamnoseštvo Šergan, d.o.o.

Naslov:
Brnica 36a, 1430 Hrastnik

TR:
02331-0011115472 odprt pri NLB d.d. Ljubljana

TR:
05100-8000104461 odprt pri Abanka Vipa d.d. Ljubljana

Identifikacijska številka za DDV:
SI53122143

Matična številka:
5819148

Leto ustanovitve:
1993

Osnovni kapital:
85.829,00€

Kontakt Kontaktna oseba:
Darko Šergan 

GSM:
+386 41 499 300

GSM :
+386 41 499 315

E-mail:
kamnosestvo.sergan36a@gmail.com

Delovni čas

Od ponedeljka do petka
od 8:00 do 15:00


Ob sobotah, nedeljah in praznikih zaprto.
 
 
 
 
 
 


 


Granitne stopnice
Bizantinske palače, veličastne cerkve v Italiji in čudovita posestva v južni Franciji imajo nekaj skupnega: v zasnovi arhitekture njihovo veličino poudarjajo kamnite stopnice. Marmorne in granitne stopnice so okras številnih arhitekturnih spomenikov v našem času. Kljub temu, da je granit bil neprestano v rabi se njegova vloga kot materiala viša. Granitni izdelki so postali simbol kakovosti in njihova raba nima mej. Praktičnost, estetski videz in trpežnost tega materiala omogočajo zelo raznolika področja rabe in hkrati nudijo celovito rešitev za naše potrebe.

Ena usmeritev rabe so granitne stopnice, ki so izjemno priljubljene zaradi svojih lastnosti. Medtem, ko se ostali materiali obrabljajo in so potrebni popravil ter vzdrževanja, granitne stopnice ostanejo takšne kot na dan namestitve. Prav zaradi teh lastnosti ta material velikokrat srečujemo v javnih in uradnih ustanovah, kjer je nenadomestljiv, saj je izjemno trpežen. Granitne stopnice oplemenitijo vaše prostore v domačem ali poslovnem okolju kot ambientni spomenik z unikatnim izgledom. Trpežnost materiala omogoča njegovo uporabo tako za notranje kot tudi za zunanje prostore. Poleg tega ni nobene zahtevne nege in posledično izgube časa s popravili in čiščenjem. Za razliko od lesa, kamen ne spreminja oblike in ne poka zaradi vlage, suše, temperaturnih sprememb in drugih mehanskih vplivov.

Razen praktičnosti se posebnost granita kaže tudi v izjemnih naravnih barvah, ki jih lahko poljubno kombiniramo z vsemi barvami fasade, pohištva, sten, tal in podobno. Pridih bogastva, ki ga dajejo granitne stopnice poudarijo vsak element vašega dizajna. Pri dodatni osvetlitvi pa zbrušen kamen s svojim sijajem pomete z vsemi ostalimi materiali.Glede na prilagodljive barvne strukture lahko granit kombiniramo s številnimi preostalimi materiali. Tako na primer granitne stopnice ob vhodu v prostor nikakor ne zapostavijo lesenih vrat hkrati pa siv odtenek granita le poudari svetlejše elemente kot so PVC vrata. Prav tako je naravna kombinacija s kovinami, saj so držala in nosilci stopnic najpogosteje narejeni z aluminija.

Pri granitu ni predsodkov o njegovi rabi v tradicionalnem, klasičnem in modernem dizajnu. V primeru, da se odločimo za tovrsten material ga lahko izrabimo tako vsestransko, kakor nas meje naše domišljije ponesejo. 
 
 Kamnoseštvo ŠerganKamnoseštvo Šergan
Kamnoseštvo Šergan Kamnoseštvo Šergan
 
 
 


 

 
                               Copyright © Kamnoseštvo Šergan - Pravice pridržane. (2013)                                   Izdelovanje strani: TREF d.o.o.