Kamnite obloge - Kamnosešvo Šergan , podjetje za predelavo kamna


Hiša BERNICA


 


Osebna izkaznica
 
 
 
 
Ime podjetje:
Kamnoseštvo Šergan, podjetje za predelavo kamna, d.o.o.

Skrajšano ime:
Kamnoseštvo Šergan, d.o.o.

Naslov:
Brnica 36a, 1430 Hrastnik

TR:
02331-0011115472 odprt pri NLB d.d. Ljubljana

TR:
05100-8000104461 odprt pri Abanka Vipa d.d. Ljubljana

Identifikacijska številka za DDV:
SI53122143

Matična številka:
5819148

Leto ustanovitve:
1993

Osnovni kapital:
85.829,00€

Kontakt Kontaktna oseba:
Darko Šergan 

GSM:
+386 41 499 300

GSM :
+386 41 499 315

E-mail:
kamnosestvo.sergan36a@gmail.com

Delovni čas

Od ponedeljka do petka
od 8:00 do 15:00


Ob sobotah, nedeljah in praznikih zaprto.
 
 
 
 
 
 


 


Kamnite obloge
Kamnite obloge so najbolj trpežna oblika talnih oblog. Skrilavec, peščenjak, granit, marmor - skoraj vse vrste kamna se lahko uporabljajo kot talne obloge v obliki plošč. Ime kamnite obloge najpogosteje izhaja iz imena vrste kamna, pogosto pa se tudi imenuje po mestu, kjer so ga odkrili. Kamen je sam po sebi kot material znan po svoji trpežnosti in raznolikosti struktur. Tako niti en kamen ni enak drugemu, hkrati pa je vsak dober in poseben. Velika prednost kamnite obloge je tudi enostavno vzdrževanje.

Marmor
Marmor je drobnozrnata, trdna in zelo gosta apnenčasta struktura, ki je zelo ugodna za poliranje. Površino marmorne obloge lahko dokaj hitro poškodujejo olja, kisline in abrazivi, tako kamen izgubi svoj sijaj kot večina apnenčastih vrst. Raznolike mešanice in snovi dandanes omogočajo spreminjanje primarne barve in prilagajanje le te raznim dizajnom prostorov. Posebnost te kamnite obloge je njen izjemen sijaj, ki v svetlih prostorih še posebej pride do izraza.

Granit
Granitne kamnite obloge so posebno poglavje, kakor tudi vsi preostali granitni izdelki. Zaradi svojih lastnosti in posebnosti je cena granita nekoliko višja od ostalih materialov, če pa že imate izkušnje s to surovino so vam razlogi najbrž popolnoma jasni. Zaradi izjemno goste in močne strukture tovrstne kamnite obloge lahko velikokrat vidimo v zgradbah, kjer je gneča nekaj vsakdanjega. V tem primeru je granit najboljša rešitev, kajti zaradi izjemne obstojnosti ni posebnih razlik v izrabi. V domačem okolju granit že od nekdaj pomeni ugled in premožnost, kar ni nujno tako če upoštevamo življenjsko dobo te kamnite obloge v primerjavi z drugimi.
 
Poleg prej omenjenih značilnosti kamnite obloge dominirajo tudi v svoji odpornosti na številne dejavnike kot je vlaga, vročina, udarci in podobno. Tako se vaš kamniti kotiček nikoli ne bo zgubal kot leseni materiali in njihova imitacija, tudi če ga boste vsak dan zalivali. Prav tako se oblika ne spreminja zaradi suhega okolja. Še ena prednost je, da material ne bledi v stiku s svetlobo, tako lahko občasno loščenje kamnite obloge reši vse vaše težave z bledečo barvo in sijajem.

Torej če je vaša odločitev kamen lahko za številna leta pozabite o praskah, gubanju, ponovnem poliranju in sproščeno uživate v svoji prefinjeni izbiri.
 
Kamnoseštvo Šergan Kamnoseštvo Šergan 
 Kamnoseštvo Šergan  Kamnoseštvo Šergan
 Kamnoseštvo ŠerganKamnoseštvo Šergan   
 Kamnoseštvo Šergan


 

 
                               Copyright © Kamnoseštvo Šergan - Pravice pridržane. (2013)                                   Izdelovanje strani: TREF d.o.o.